Frågor & Svar

Här nedan får du svar på frågor som ställts till oss. Titta in då och då, vi fyller på i takt med att det kommer frågor.

Vad är TV Almedalen?

TV Almedalen är en portal på webben där du kan nå alla webbTV-sändningar som görs under Almedalsveckan. Här finns både direktsändningar, inspelat material och kringmaterial som pressmeddelanden, bakgrundsinformation, bildspel etc.

Kan jag se allt som görs under Almedalsveckan?

Alla webbTV-sändningar från Almedalen kommer att visas på TV Almedalen. Det finns alltså en möjlighet för alla att lägga in sin egen sin sändning utan kostnad. Enbart Premiumsidor är betaltjänster. Så om bara organisationen väljer att sända sitt event på webbTV - kan du se den på TV Almedalen.

Vad är nytt på TV Almedalen 2014?

­Det finns några nyheter - vi har ett paketerbjudande till alla som vill sända video från sin event. Paktete är komplett med teknik, streaming och plats på TV Almedalen.

Dessutom kan mediabolagen ladda ner alla inspelningar som görs i paketen så att de kan använda dina inspleningar t ex i nyhetssammanhang.

Hur syns jag på TV Almedalen?

­Det finns 2 sätt att synas på TV Almedalen. Du kan ha en sändningssida för varje event och visa dina webbTV-sändningar och/eller du kan bannerannonsera.

Hur köper jag bannerplats i TV Almedalen?

Det är enkelt - tala med Björn Wallentin på Gotlands Media. Eller klicka här

Levererar ni sändningsteknik också?

TV Almedalen levererar inte i sig sändningsteknik, men det gör våra samarbetsparter. Om du pratar med oss kan vi hjälpa dig till rätt leverantör oavsett om det handlar om den minsta en-kamerasändningen eller en komplett 4-kameraproduktion i HD-TV kvalitét. Vi har också speciella paket med kamera, sädningsutrustning, personal, direktsänding och inspelning.

Hur länge ligger sändningarna kvar?

TV Almedalen garanterar att sändningarna finns kvar fram till den 31 december 2013. Detta förutsätter att din teknikleverantör gör videostreamen tillgänglig för oss. Ofta ligger sändningarna kvar långt in på våren året efter.

Vem har kontroll över sändningarna?

Det är alltid eventägaren (eller part som denne sätter i sitt ställe), dvs den som producerar materialet och köper plats på TV Almedalen, som både äger sitt material, äger upphovsrätten till materialet och har kontrollen över visningen.

Eventägaren kan alltid när som helst ändra innehållet, ta bort sändningarna, stänga sin information eller bearbeta det på annat sätt genom att helt enkelt ta kontakt med TV Almedalen.

TV Almedalen lägger inte ut något material någon annanstans än på TV Almedalen.

Varför finns TV Almedalen?

Vi finns för att det ska bli enkelt att följa alla evenemang under Almedalsveckan via en kanal. Det är som att vara i Almedalen. TV Almedalen är den digitala formen av Almedalen.

Kan jag sända själv?

Javisst! Du kan enkelt sända själv. MEN det finns några saker att tänkas på:

  • ljudet - i allmänhet räcker det inte med ljudet i din kamera. Varje person som pratar bör ha en egen mikrofon som ger dig ljudet. Du kan t ex ta det från PA-ljudet.
  • ljuset - det är inte alla lokaler som har bra ljus utan extra ljus. Och ibland är stora fönster ett problem.
  • internet - du MÅSTE ha ett bra internet. Under Almedalsveckan räcker det ofta inte med att använda mobila modém. Näten är ofta överbelstastade och det drabbar både ung och gammal. Du måste ha ett gott internet
Sen kan du bara ansluta dig till någon streamingtjäns som Bambuser.se och sända. Eller prata med ett produktionsbolag så löser de det.